Halaman

Jumaat, 29 Mei 2015

Susahnya Nak Cari Jeans!

   Adoiiiyai! Dari satu kedai ke satu kedai Chiq Neyna masuk but still jugak tak jumpa yang sesuai dengan kehendak Chiq Neyna. Kebanyakan seluar jeans perempuan ni akan ketat then akan ikut shape kaki. Memang mak tak berkenan sangatlah!

   Bila dah berkenan then try lahh. Okey, fine. Letak balik. Mahu taknya kalau memang dah ikut shape kaki Chiq Neyna. Boleh pengsan tengok kaki sendiri macam gitu. Kalau ayahanda pula tengok Chiq Neyna pakai seluar ketat pulak, rasanya boleh koma ayahanda Chiq Neyna.

   Argh! Stress! Dalam banyak-banyak pakaian, seluar jeans yang Chiq Neyna sukar nak cari. Kalau tersalah beli, memang Chiq Neyna takkan pakai. Chiq Neyna selalu ingat pesan ayahanda, "nak beli pakaian tuh biar yang longgar. Jangan ketat. Ina tuh dah banyak dosa dan jangan nak tambah lagi."
Deep gila kot! Sampai sekarang still lagi ingat kata-kata dia yang memang sentap habis tuh.

   Ayahanda Chiq Neyna memang cerewet dari segi pakaian. Dia akan teliti setiap pakaian Chiq Neyna setiap kali Chiq Neyna nak keluar. Kalau dia tak berkenan, dia akan suruh tukar sekarang jugak or dia tak benarkan Chiq Neyna keluar. Cerewetkan? But, he's the beloved dad yang betul-betul jaga penampilan dan perilaku anak perempuan tunggalnya ni.

   So that, Chiq Neyna harus cari seluar or baju yang agak besar dari saiz badan Chiq Neyna. Kalau tak, dengarlah sindiran paling halus daripada buah hati tersayang tuh. Semua hadis akan keluar daripada mulut ayah Chiq Neyna untuk sedarkan anak dia yang selalu lalai ni. Huhu! Because of that jugak, susah untuk Chiq Neyna jumpa jeans yang betul-betul ngam dengan keinginan ayahanda Chiq Neyna. I think, patut ada banyak kedai pakaian yang menjual seluar jeans yang muslimah. I think Malaysia should have. Huhhh!