Halaman

Sabtu, 21 Mac 2015

Ramainya Dah Bertunang & Kahwin !

   Asal cuti sekolah je, mesti banyak majlis pertunangan dan perkahwinan. Kita yang belum lagi bertunang or berkahwin terasa kecemburuan di situ. Huwaaa !Nak jugak! Asal buka je fb ke ig or wechat adalah yang dok mengepost gambar bertunang dorang or gambar dorang akad nikah ke wedding ke. Mak jeles! Okey, mak admit. Huh...

   Gilalah kalau tak rasa cemburu bila tengok ramai dah kengkawan yang dah bertunang tak kurang yang dah jadik isteri orang. Huntungnya korang! Kawan korang yang kat sini masih lagi terkial-kial belajar demi mencapai cita-cita dan menggalas amanah keluarga. Mungkin belum tiba masanya lagi. Sob! Sob!

   Tapi kalau ikut hati, nak je bertunang sekarang. Sekarang okey sekarang! Bukan esok ke apa ke. Nampak tak gelojohnya kat situ? Haha! Tapi, sabar jelah. Kalau umur panjang, ada rezeki in shaa Allah dapat juga merasa moment macam tuh. Urm~ Awak... cepat-cepatlah masuk meminang saya eh. Saya tunggu.. Bapak kita dah tak sabar sangat nak awak jadi menantu lelaki tunggal dia tuh (kedip-kedip mata).

   Sabar hati oit! Kepada yang dah bertunang dan dah berkahwin tuh, Chiq Neyna ucapkan tahniah kerana pada usia yang muda neh korang dah pun bertemu jodoh. Beruntung sangat tau! Sebabnya korang dah ada someone yang akan always ada dengan korang dan membina keluarga sendiri. Semoga hubungan korang akan diberkati dan kekal hingga ke jannah. In shaa allah...