Halaman

Selasa, 6 Mei 2014

Cuti Sem Bakal Menjelma

   Assalamualaikum !Alohaaa !Jumpa lagi sekali lagi dengan uols !Hiks !Mesti uols selalu terfikirkan ,kenapalah Chiq Neyna neh kerap beno update entry kat blog neh ?Dah terlalu free sangat ke ?Ops !Actually tak jugak okey .Tapi, oleh kerana semangat Chiq Neyna terlalu berkobar-kobar untuk update sebabnya bulan 6 nanti Chiq Neyna dah boleh balik ke semenanjung .Hohoyeahhh !

   Cuti sem kali neh memang agak lama iaitu 2 bulan .Wuaaa !Puas lahh Chiq Neyna kat sana nanti setelah sekian lama bermastautin di obersi .Hiks !Overdrama je lebih kan .Macam lahh dah tak ada flight pulak nak balik ke semananjung tuhh kan .Yang buat Chiq Neyna excited sebabnya last paper final exam Chiq Neyna 19 Jun dan masalahannya ,Chiq Neyna beli tiket flight 28 Jun .Alohaiii~Ape kehe lambat beno Chiq Neyna oit ?

   Takpe ,lagi pun Chiq Neyna ada planned ngan group Hypno Entrepreneur tuhh yang kitorang nak honeymoon dulu menggunakan hasil pulangan modal masa berniaga dulu .Heee ~Harapnya menjadik lahh kan .Then ,boleh fly balik ke Negeri Jelapang Padi dengan hati yang gumbira !

   Kalau dalam jangkaan ,29hb Jun dah start puasa kan ?Nasiblah Chiq Neyna beli tiket 28hb ,sesampai je kat sana tunggu untuk start sahur je .Wuaaa!Tak sabarnya !Risau jugak kalau 28hb tuh start bulan Ramadhan ,mau taknya sebab Chiq Neyna ada beli makanan untuk lunch ketika dalam flight .Mee goreng mamak pulak tuh !Mau dipandang orang bersilang-silang nanti.Hahaha !Itu lahh bahananya kalau beli tiket flight tak tengok calender .Tetiba pulak rasa bersalah .Huwaa~

   Tetiba pulak rasa sayu kat hati neh .Mau taknya, bulan Ramadhan kali neh tanpa ibu tercinta di sisi .Pasti terasa lain suasana kali neh .Mak ,rindu !!!!Apatah lagi kalau Syawal menjelma nanti, dah tak dapat lagi nak bersalaman dan mencium ibu Chiq Neyna macam dulu-dulu lagi .Sedihnya !Semoga ditabahkan hati ini .Amin~

   Oh ya ,tetiba rasa krem suda jari neh nak menaip .Hihihi .Errr..Jumpa uols lagi di next entry .Sekian !