Halaman

Jumaat, 10 April 2015

Bercuti ke Pulau Sapi, Sabah

   Assalamualaikum! Baru-baru ni Chiq Neyna ada ke pulau bersama kengkawan Chiq Neyna bagi meluangkan masa cuti mid sem selama seminggu. Daripada terperap kat hostel then tak ada buat apa-apa, better jejalan kan? Dapat juga menikmati keindahan ciptaan Tuhan yang terindah.

   Chiq Neyna cuma pi satu pulau je pun. Tambangnya pun murah dalam RM20 je untuk satu pulau. Kami naik bot dari jeti Jesselton(Kota Kinabalu) dan terus ke pulau yang mengambil masa selama 10 minit perjalanan. Kalau cuma nak ke satu pulau je, mereka akan bagi masa kat kita dari pukul 10 a.m sehinggalah 5 p.m baru dorang akan ambil kita semula di pulau tersebut.

    Lainlah kalau kita nak ke tiga buah pulau yang terdapat di Kota Kinabalu (Pulau Sapi, Pulau Manukan & Pulau Mamutik) hanya dibenarkan selama 3 jam je kat setiap pulau tuh. Tapi, memang sangat berbaloi lahh !Kalau dah ke pulau tuh, uols wajib snorkeling. Kalau di Pulau Sapi nak sewa google cuma RM15 dan uols takkan kecewa! Uols boleh menyelam sepuas-puasnya!

   Jom usyar-usyar gambar yang sempat Chiq Neyna snap sewaktu nak ke Pulau Sapi!

dalam bot sebelum bergerak ke Pulau Sapi

safely arrived

bergambar dulu sebelum mandi

ready for snorkeling



keindahan Pulau Sapi

masa untuk pulang!