Halaman

Rabu, 21 Ogos 2013

Binatang Gegeli


  Assalamualaikum dan salam satu Malaysia .Lama betul lahh Chiq Neyna tak update apa-apa entry kat blog nih .Bukan apa ,Chiq Neyna so busy maa..Tuh pasal susah nak update entry kat blog nih .Yelahh..Nak kena prepare barang ke u .Then ,baru-baru nih rumah Chiq Neyna ada wedding lepas raya dalam raya ke-8 macam tuh lahh .So ,lagi lahh bertambah double 'busy'nya .So ,today Chiq Neyna dicide nak jugak update blog walaupun tajuk entry tuh dah entah macam apa je .Hahaha .Tak kisah lahh...Uols tetap nak baca jugakkan ?Hee~

   Mesti uols terfikirkan apa lahh yang Chiq Neyna nak cuba sampaikan dalam entry kali nih .Meh sini Chiq Neyna nak story kat uols .Uols mesti ada benda binatang or haiwan yang buat uols memang gegeli teramat sangat macam lipas ke ,ulat bulu or apa-apa jelahh kan .Kalau Chiq Neyna memang Chiq Neyna geli sangat dengan haiwan kecil berkaki lapan nih .Nak tahu apa ??Spider !Tak kisah lahh dia tuh spiderman or spiderwoman ke .Chiq Neyna memang alergik yang teramat sangat .Tak tahu lahh apa dosa haiwan kecil tuh kat Chiq Neyna .Aha !Drama je lebihkan ?Tak kisah lahh uols nak cakap apa pun .

   Selain spider ,Chiq Neyna ada alah jugak dengan ulat bulu .Hadoii .Tambah-tambah bila musim ulat bulu .Geli sangat bila tengok uat bulu yang warna hitam tuh bergayut kat pokok .Alahai..Gebunya bulu dia  dah macam kucing parsi je .Nasib kau ulat bulu kan ?Kalau tak ,dah lama Chiq Neyna pegang tahu .Cuba tengok cara ulat bulu tuh jalan ,melentik je .Hadoii~Boleh cering bulu roma lahh !Tapi ,ulat bulu nih menduduki tempat kedua .Spider tuh memang Chiq Neyna geli yang teramat sangat .Kalau nampak spider tuh jalan dari jauh ,Chiq Neyna yang jaraknya 10 meter dah kompem lari haa...

   Kalau sesesaper yang tak ada alah dengan mana-mana haiwan tuh memang sangat beruntung lahh sebab tak payah nak gegeli or apa-apa je .Boleh buat keding je kalau haiwan tuh jalan kat tepi .Tapi Chiq Neyna sure ,uols mesti ada haiwan yang boleh buat uols terpacak bulu roma serta jantung uols boleh berdegup dengan kencang .Chiq Neyna percaya lahh !Hahaha .

   Untuk pengetahuan uols ,Chiq Neyna kerap je mimpi spider tuh ,Adoyaii~Masalah jugak tuh .Entah kenapa lahh haiwan tuh nak check in dalam mimpi Chiq Neyna .Memang geli sangat !Padahal bukannya Chiq Neyna fikir pun pasal si kaki lapan tuh .Nyibuk je masuk mimpi orang .Kalau saiz tuh kecik je tak apa lahh jugak .Nih tak ,besar tarantula !OMG !Boleh terjaga dari mimpi tahu .Tolong lahh jangan lagi datang secara haram dalam mimpi Chiq Neyna .Dah tak jadik sweet dream lahh .Huhuhu .

    Kat bawah nih Chiq Neyna nak share spider iaitu haiwan kecil yang memang Chiq Neyna geli .Nak upload gambar haiwan tuh pun sudah bikin seram sejuk meyh .Let's check it out !
Alololoo..Comelnya .

Euw !Kalau Chiq Neyna tak pegang dah sampai ke mati .

Labah-labah merak

Gebunya bulu & menanmbahkan kegelian Chiq Neyna

labah-labah unta

Sarang labah-labah yang hanya terdapat di pakistan

Erk !