Halaman

Khamis, 11 Julai 2013

Universiti

 
   Alhamdulillah..Chiq Neyna terlalu gembira kerana dapat tawaran ke universiti dalam peringkat membuat ijazah .Bukan main seronok lagi Chiq Neyna rasa .Macam nak lompat tetinggi je biar sampai ke bulan .Hahaha .Tapi tuh lahh..Chiq Neyna dapat universiti kat Sabah .Jauh tuhh .Chiq Neyna tengok dari gaya ayah Chiq neyna dia macam berat hati nak lepas Chiq Neyna je nak ke sana .Yelahh..Before this mana pernah berenggang dengan family dari umur 1hari sehinggalah umur Chiq Neyna mencecah 20 tahun .Memang patut pun dia rasa macam tuh .Mak Chiq Neyna pun kalau boleh tak nak Chiq Neyna ke Sabah .

   Chiq Neyna ada jugak apply UNIKL dalam bidang bachelor of multimedia tapi Chiq Neyna tolak tawaran tuh sebab Chiq Neyna lebih memilih IPTA walaupun jauh .Unikl tuh just kat KL je pun and dekat nak dbandingkan nak ke Sabah tuh .Kalau dah ke Sabah nanti ,cuti seminngu pun Chiq Neyna takkan balik kecuali cuti sem .Hadoii~Berat hati betul .

   Tapi bila lagikan nak merasa pengalaman merantau ke negeri orang kan ?Pengalam tuh lahh yang akan jadik yang paling bermakna dalam hidup seseorang nanti .Chiq Neyna harap segala urusan Chiq Neyna nak se UMS bulan 9 nanti dipermudahkan oleh Allah .Lagi satu ,Chiq Neyna nih bukan pernah sampai ke airport haa..Mana lahh nak tahu semua urusan nak ke sana nanti .Kalau uols nak berkongsi tips dengan Chiq Neyna sangat-sangatlahh dialu-alukan .Hee~Sharing is caring ,right ?

   Setakat tuh dululahh entry Chiq Neyna pada kali ni .Hee~Daaaa....